keskiviikko, 23 elokuu 2017 15:04

Vuoden 2016 paras yhtiöoikeudellinen kirjoitus -palkinto

Yhtiöoikeusyhdistys palkitsi vuosikokouksensa 21.8.2017 yhteydessä Hanna Savolaisen ja Jani Saastamoisen vuoden 2016 parhaasta yhtiöoikeudellisesta kirjoituksesta.

Palkittu artikkeli on: Hanna Savolainen ja Jani Saastamoinen - LM 2/2016: OYL 18:7:n mukainen käypä hinta – tilastollinen analyysi noteeraamattomien yhtiöiden vähemmistöosakkeiden lunastushinnan määräytymisestä.

Palkintoraadin muodostivat:

Professori Veikko Vahtera
Lainsäädäntöneuvos Jyrki Jauhiainen
Päälakimies, OTT Timo Kaisanlahti
Asianajaja, OTT Ari Savela

Kirjoituspalkinnon yleisenä valintakriteerinä on kirjoituksen sisällön merkittävyys suomalaiselle yhtiöoikeudelle ja sen kehittämiselle.

Kirjoituksessa tarkastellaan millaisin arvonmääritysmenetelmin OYL 18 luvun mukaisissa vähemmistöosakkeiden lunastusmenettelyissä lunastushintaa on määritelty. Artikkelissa on oivallisesti yhdistetty oikeudellinen analyysi tilastolliseen tarkasteluun tavalla, jonka yleistyminen Suomalaisessa yhtiöoikeuden tutkimuksessa olisi toivottavaa. Kun parhaan yhtiöoikeudellisen kirjoituksen keskeisenä valintakriteerinä on kirjoituksen vaikutus suomalaiselle yhtiöoikeudelle ja sen kehittymiselle, edustaa Savolaisen ja Saastamoisen kirjoitus sellaista tutkimussuuntausta, joka on omiaan tuomaan uusia välineitä yhtiöoikeudellisen sääntelyn toimivuuden arvioimiseen.

Tietoa meistä

Tavoitteenamme on kerätä suomalaiset yhtiöoikeuden asiantuntijat saman aatteellisen katon alle. Järjestämme jäsenillemme kaksi kertaa vuodessa korkeatasoisen yhtiöoikeuspäivän, jossa keskitymme ajankohtaisiin yhtiöoikeudellisiin teemoihin.

 

Yhteystiedot

 • Suomen yhtiöoikeusyhdistys ry
  c/o Vesa Rasinaho
  Senior Counsel
  Asianajotoimisto Castrén & Snellman Oy
 • Eteläesplanadi 14
  00130 Helsinki
  GSM: +358 40 769 8253
 • Lähetä sähköpostia

Seuraa meitä