maanantai, 04 marraskuu 2019 20:31

Hallinnointikoodi 2020 on julkaistu

Arvopaperimarkkinayhdistys on hyväksynyt uuden hallinnointikoodin, joka tulee voimaan 1.1.2020 ja korvaa nykyisen vuonna 2015 annetun hallinnointikoodin. Uuden hallinnointikoodin taustalla on kesällä 2019 kansallisesti voimaan saatettu osakkeenomistajien oikeudet -direktiivin muutos. Keskeisimmät muutokset liittyvät raportointiin hallituksen ja toimitusjohtajan palkitsemisesta sekä lähipiiritoimiin. Uusi koodi on saatavilla Arvopaperimarkkinayhdistyksen sivuilta: https://cgfinland.fi/hallinnointikoodit/.
OTK, VT Matti Engelberg esittää väitöskirjansa "Yhtiöoikeudellinen uudelleenjärjestelymenettely - suoja hold-out-position väärinkäyttöä vastaan yhtiön velkaan tai osakkeeseen perustuvan yhteisen taloudellisen intressin turvaamiseksi" julkisesti tarkastettavaksi Helsingin yliopiston Metsätalon salissa 1 perjantaina 8.11.2019 klo 12. Vastaväittäjänä on professori Matti Rudanko, Aalto-yliopisto, ja kustoksena professori Seppo Villa.
OTM Jesse Collin esittää väitöskirjansa ”Osake ja modernit arvopaperimarkkinat” julkisesti tarkastettavaksi Porthanian Suomen Laki -salissa lauantaina 8.2.2020 klo 12. Vastaväittäjänä toimii professori Veikko Vahtera, Tampereen yliopisto, ja kustoksensa professori Seppo Villa.

Yhdistyksen syksyn teemapäivä järjestetään PwC:n tiloissa (Itämerentori 2, 4. kerros) 19.11.2019 klo 16:00.

Teemapäivän aiheena on valtioneuvoston kanslian tilaamat kaksi selvitystä osakeyhtiölain yleisestä uudistamistarpeesta sekä osakeyhtiölain velkojiensuojan selventämisestä ja suojamenettelyiden helpottamisesta. Selvityksissä arvioidaan yhtiölainsäädännön merkitystä kansainvälisen kilpailukyvyn ylläpitämisen kannalta sekä tarvetta keventää, selventää tai joustavoittaa osakeyhtiölain säännöksiä. Ensimmäisen selvityksen laatijana on Roschier ja toisen selvityksen Tampereen ja Lapin yliopistot. Selvitysten laatijat esittelevät selvitysten tämänhetkistä tilaa.

tiistai, 04 kesäkuu 2019 16:04

15. vuosikokouksen pöytäkirja 28.5.2019

Kirjoittanut

Pöytäkirja on jäsenten luettavissa alla olevasta linkistä:

15. vuosikokouksen ptk 28.5.2019

Suomen yhtiöoikeusyhdistys on palkinnut Manne Airaksisen, Pekka Pulkkisen ja Vesa Rasinahon vuoden 2018 parhaasta yhtiöoikeudellisesta kirjoituksesta. Palkinto annettiin heidän teoksiensa Osakeyhtiölaki I ja II kolmansista uudistetuista painoksista.

Yhdistyksen vuosikokous ja kevään teemapäivä järjestetään 28.5.2019 klo 16:00 alkaen Asianajotoimisto Castrén & Snellmanin tiloissa (Eteläesplanadi 14). Teemapäivän aiheena on uusi Corporate Governance -koodi ja Shareholders Rights II -direktiivin implementointi Suomessa.

Suomen yhtiöoikeusyhdistus järjestää tilaisuuden, jossa esitellään EU:n yhtiöoikeuspaketin nykytilaa. Paketti koostuu ehdotuksesta direktiivin (EU) 2017/1132 muuttamisesta siltä osin kuin on kyse digitaalisten välineiden ja prosessien käytöstä yhtiöoikeuden alalla ja ehdotuksesta direktiivin (EU) 2017/1132 muuttamisesta rajat ylittävien yhtiömuodon muutosten, sulautumisten ja jakautumisten osalta.

Suomen yhtiöoikeusyhdistys on myöntänyt palkinnon parhaasta vuoden 2017 yhtiöoikeudellisesta kirjoituksesta asianajaja, oikeustieteen tohtori Kari Lautjärvelle teoksellaan Yhtiön etu yhtiön johdon päätöksissä ja toimissa. Palkinto julkistettiin yhdistyksen teemapäivässä 6.11.2018.

maanantai, 08 lokakuu 2018 09:31

Syksyn teemapäivä 6.11.2018

Yhtiöoikeusyhdistyksen syksyn teemapäivä järjestetään 6.11.2018 klo 17:00 alkaen PricewaterhouseCoopers Oy:n tiloissa Ruoholahdessa, Itämerentori 2. Teemapäivän aiheena on hallitusmateriaalin jakaminen hallituksen jäsenten avustajille ja taustayhteisöille.

Sivu 1 / 3